Bröstförminskning

Bröstförminskning Stockholm
Att förstora brösten är ett vanligt ingrepp, men faktum är att det även är vanligt med bröstreduktion. Det kan finnas många olika anledningar till att man vill förminska sina bröst, estetiska såväl som fysiska eller praktiska, och det är lika viktigt att anlita en seriös och välrenommerad klinik som det är vid andra ingrepp som inplantat och bröstlyft. Det finns en hel del att tänka på när man planerar en bröstförminskning. Man bör bland annat fundera på bakomliggande orsaker, var man ska vända sig och vilka risker det kan innebära. Vi rekommenderar att du bokar en gratis konsultation hos nån av våra plastikkirurger i Stockholm så ni kan komma fram till vilken behandling är bäst för dig.

Minska brosten

Att genomföra en förminskning

Brösten är en viktig del av kroppen och kvinnligheten. Många har en önskan om större bröst, andra vill ha en mindre storlek eller annan form. Ofta handlar det om att man upplever de stora brösten som otympliga, att de är i vägen eller att man får ont i ryggen eller axlarna. Då kan en bröstförminskning vara en oerhörd lättnad och ge en positiv upplevelse. Somliga som naturligt har väldigt stora bröst kan besväras av den uppmärksamhet de ger, och av den anledningen kanske man vill minska på bröstens storlek. Ytterligare en orsak till varför somliga väljer att förminska brösten är att det ena bröstet är större än det andra. Då kanske man väljer att förminska det ena bröstet för att de båda brösten ska bli lika stora. Det handlar dels om att man rent estetiskt vill förbättra utseendet, men även att det ska bli en bättre passform för brösten i den BH man köper.

Oavsett varför man vill förminska brösten så finns det professionell hjälp att få av kliniker som genomför bröstkirurgi. I första hand bör man vänta tills kroppen är helt färdigvuxen och utvecklad innan man genomför bröstoperationer. Man behöver även ha rätt fysiska förutsättningar, det vill säga att man inte har sjukdomar eller liknande som hindrar ett ingrepp. Många väljer att i samband med bröstförminskningen genomföra ett bröstlyft. Det är ett ingrepp som ger brösten en fin, fast form och ett ungdomligt uttryck. Ariel Winter, känd från den populära serien Modern Family genomförde en bröstförminskning och du se se intervjun här nedan.

Risker vid ingreppen

Liksom vid alla typer av operationer och ingrepp innebär en bröstförminskning någon form av risk. Först och främst bör du vara medveten om att ingreppet kommer resultera i ärrbildning. Det går inte att helt undvika, men dagens utvecklade metoder vid operationerna gör att ärren inte kommer synas särskilt väl. De placeras även på ställen där de syns som minst. Ibland kan ärren bli i stort sett osynliga! Det finns alltid en viss risk för infektioner och andra komplikationer vid ingrepp. Därför är det viktigt att den klinik man anlitar har noggranna rutiner kring hygien och annat, och att det genomförs kvalitetskontroller. Då minskar riskerna för tråkiga efterdyningar. Se även till att noggrant följa de råd och direktiv som följer operationen. Det kan handla om rengöring, byte av omslag och hur länge kroppen behöver vila från ansträngning. Efter bröstförminskningen är det bra om du kan få komma på ett återbesök för att säkerställa att allting läker som det ska. Då kan du även få chans att ställa frågor om det har dykt upp några funderingar.

trygg brostforminskning

BOKA EN GRATIS KONSULTATION