Övriga behandlingar

Indragna bröstvårtor
Många lider av problem med indragna bröstvårtor. Problemen kan grunda sig i både praktiska, hygieniska och estetiska dilemman. Oavsett vad anledningen till att man vill åtgärda problemet är så finns lösningen nära till hands. Ingreppet är relativt enkelt och det kräver inte några särskilda förberedelser. Inte heller någon återhämtningstid. Trots det är det viktigt att du väljer en seriös och erfaren klinik med bra rutiner för att du ska få ett bra resultat, minskad risk för komplikationer och för att du ska känna dig trygg. Ett professionellt och bra bemötande är av yttersta vikt, oavsett om det är ett mindre eller större ingrepp man ska göra på sin kropp.

Vilka problem skapar indragna bröstvårtor?

Indragna bröstvårtor behöver inte leda till besvär och problem, men gör tyvärr ofta det. En person som har bröstvårtor av den här typen kan uppleva olika problem. Dels estetiska där man har en önskan om en annan form och utseende på bröstvårtorna. Somliga upplever så stora problem estetiskt att de inte vill visa sig offentligt på badhus eller ens inför sin egen partner. En indragen bröstvårta kan dessutom resultera i problem vid amning där barnet inte får ett ordentligt tag och därför får bekymmer med tillgången av bröstmjölk. Att amma är viktigt för många kvinnor, och när det inte fungerar kan det skapa frustration. Det är inte alltid som de hjälpmedel som finns på marknaden hjälper. Somliga upplever dessutom eksem eller att smuts samlas i gropen. Orsaken till indragna bröstvårtor är att de bindvävstråk som finns i bröstet, mellan körtelgångarna, är för korta och för strama. Har du problem med indragna bröstvårtor finns behandling att få, och den är inte alls omfattande. Vänd dig till en professionell klinik för rådgivning, mer information och för att boka tid.

Indragna bröstvårtor behandling

Den behandling av indragna bröstvårtor som finns innebär ett litet, enkelt rutiningrepp. Det behövs inte mer än lokalbedövning och om du vill kan du återgå till jobbet direkt efteråt. I vissa sällsynta fall kan bröstvårtorna dra in sig igen och då kan man behöva upprepa ingreppet. Somliga kan uppleva att känseln i själva bröstvårtorna blir något nedsatt efter den här typen av ingrepp. Andra märker inte någon skillnad alls. Själva ingreppet går till så att du är vaken och bedövas lokalt runt området. Ingreppet tar inte särskilt lång tid, runt en timme är vanligt.

Varför skall du välja oss?

Även om ingreppet för att återställa indragna bröstvårtor är enkelt, snabbt och okomplicerat är det fortfarande ett ingrepp. Man ska alltid vara noggrann vid val av klinik, även om det är mindre åtgärder som ska genomföras. Det är viktigt att du känner dig trygg och i goda händer när du ska göra ett kirurgiskt ingrepp. Vi rekommenderar att bokar en konsultation där du kan bilda dig en uppfattning om kompetensen hos våra kirurger och annan personal.

För vem passar ingreppet?

Ett bröstlyft passar förstås alla som vill ha en bättre och snyggare form på brösten. Men särskilt bra passar bröstlyftet till kvinnor som har förlorat sin ursprungliga form på bysten, och där man vill återställa den. Det inträffar vanligen efter graviditet och amning, eller när man gått upp eller ner i vikt. Givetvis är det en naturlig förändring av kroppen och ingenting att skämmas för, men idag finns det möjlighet för alla som vill förändra sin kropp att göra det. Var och en tar själv beslutet om hur man vill se ut och om man vill ha professionell hjälp att forma sin kropp som man önskar. Med dagens utvecklade kunskap och metoder är det både tryggt och resultatsäkert att genomföra ingrepp som bröstlyft, bröstförstoring och bröstförminskning samt andra typer av ingrepp och operationer.

Så går det till

Hos en kompetent och erfaren klinik får du professionell och säker hjälp vid bröstkirurgi. Innan ingreppet får man konsultera en kirurg för att få all information man behöver ha, genomföra en plan för den eventuella operationen och rådgivning inför samt efter ingreppet. Som kund blir man undersökt, dels för att slutresultatet ska bli som förväntat men även för att säkerställa att den fysiska hälsan tillåter den här typen av ingrepp. Du som kund får beskriva hur du vill att din byst ska se ut och i samråd med kirurgen diskuteras det fram om det är möjligt och hur ingreppet i så fall ska gå till.

Risker vid ingreppet

Liksom vid alla ingrepp finns en viss risk, men om man väljer en seriös klinik och följer de råd om bland annat eftervård minskar riskerna för komplikationer avsevärt. Det finns exempelvis en viss riks för infektioner, men om man ser till att lufta och hålla rent enligt instruktioner läker det i regel bra. Man behöver vara medveten om att det krävs en viss tid för läkning och att det blir ärrbildning. Idag är metoderna så utvecklade att ärren blir både små och relativt osynliga, men man bör ändå vara medveten om att det alltid blir någon form av ärr. Beroende på vad man arbetar med kan man behöva sjukskriva sig i direkt anslutning till ingreppet.

BOKA EN GRATIS KONSULTATION