Bröstförstoring för dig baserad i Stockholm

Tiden efter din bröstförstoring

Efter att du gjort en bröstförstoring hos oss har vi en mängd råd som vi rekommenderar att du följer för bästa möjliga läkning. När det gäller smärtan kommer du få smärtstillande medicin som du kan använda dig av i en vecka framöver. Den värsta smärtan brukar visserligen gå över efter två eller tre dagar, men det brukar ta ungefär en vecka innan den försvinner helt och hållet.

Innan du lämnar vår klinik efter din bröstförstoring kommer vi också ge dig en sport-bh. Denna är tänkt att fungera som en sorts stödförband för dina bröst, och du bör ha på dig den dygnet runt, alla dagar i en månad framöver. De enda tillfällena då det är ok att ta av sig den är när du ska duscha eller bada.

Vidare får du räkna med att du kommer att behöva vara sjukskriven i 1–2 veckor efter behandlingen, i alla fall om du har ett stillasittande jobb. Har du inte det kan det krävas en längre tids sjukskrivning än så. Anledningen till att du behöver vara sjukskriven handlar om att det är vanligt att drabbas av trötthet den första tiden efter en bröstförstoring samtidigt som du också kommer känna dig öm. Det är med andra ord inte något skick som lämpar sig för arbete.

Precis som att du bör vara sjukskriven efter ingreppet bör du också undvika fysiskt ansträngande aktiviteter. Det är till exempel inte någon bra idé att gå till gymmet under denna period, utan vänta istället med det tills du känner dig helt återställd.

Det är även viktigt att du tejpar snitten regelbundet. Detta bör du göra i upp till tre månader från och med det att operationen genomfördes, och alltså även efter att snitten blivit ärr. Syftet är att de ska läka så fort som möjligt.

Ytterligare instruktioner

Listan med instruktioner som du bör följa efter din behandling är som du ser lång. Ytterligare sådana inkluderar det faktum att du efter operationen bör vänta i minst 24 timmar med att bada. Alkohol bör du undvika i åtminstone 48 timmar, och likaså receptfria läkemedel. Du bör också låta det gå minst två dygn innan du kör bil. Det är därför viktigt att du kan ta dig hem på ett annat sätt efter behandlingen. Vänta även ett tag med att utsätta dina bröst för solljus, och använd en stark solkräm när du väl gör det!

Bröstförstoring i Stockholm

Vi är baserade i centrala Stockholm

Vår klinik är belägen inne i centrala Stockholm. Hit kan du därför ta dig enkelt på en mängd olika sätt. Vi ser fram emot att få besök från dig och åt att kunna ge dig den service du är ute efter!

Boka en tid för konsultation

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify